Casting
casting-kinderen-ciske 

Audities kinderen Billy Elliot

De musical Billy Elliot is vanaf dit najaar te zien in Nederland. Vorig jaar is de Billy Elliot sCOOL gestart en momenteel volgen jonge talenten lessen in zang, ballet, acrobatiek en tap dans. In de voorstelling zitten meerdere rollen voor zowel jongens als meisjes. Wij zijn doorlopend op zoek naar jong talent en binnenkort volgen er nieuwe auditierondes in Amsterdam voor de verschillende rollen. Het gaat er tijdens de audities niet om of een kind op hoog (dans) niveau geschoold is, maar of het talent heeft dat verder ontwikkeld kan worden op de Billy Elliot sCOOL. Persoonlijkheid, lef en doorzettingsvermogen zijn kenmerken waar we op letten in de eerste auditierondes. Heb jij dans-, zang- en acteertalent dat je wilt ontwikkelen? Hou je van hard werken en uitdaging? Schrijf je dan hier in voor de audities van Billy Elliot de musical!

Kinderrollen in Billy Elliot

Billy Elliot Billy Elliot Billy Elliot

Billy Elliot
De rol van Billy is een kinderhoofdrol van uitzonderlijk niveau op gebied van zowel zang als spel, maar hoofdzakelijk dans. De jongens die de rol zullen gaan spelen moeten de klassieke danstechniek (gaan) beheersen, maar daarnaast bijvoorbeeld ook leren tappen en acrobatisch zijn. Uiteraard moeten de jongens tevens voldoende zang- en spelmogelijkheden hebben om deze veeleisende rol te kunnen spelen. Een grote maar prachtige uitdaging dus!

Michael
Michael, het vriendje van Billy, heeft een groot showdansnummer in de musical waarin getapt wordt. Hij moet kunnen dansen, zingen en acteren en daarnaast beschikken over een gezonde dosis humor.
De kinderen die gaan trainen voor de rol van Michael gaan 2 keer per week lessen volgen, op een weekenddag en een doordeweekse middag/avond. Deze jongens krijgen onder andere les in tapdans en zang.

De Balletmeisjes en Debbie
Debbie heeft een belangrijke acteerrol, zij is de dochter van Billy’s dansdocente. Daarnaast is er een kinderensemble van tien (ballet)meisjes die ook getraind moeten zijn in tap en klassieke dans en daarnaast kunnen zingen en acteren. Huidskleur en kledingmaat zijn niet van belang omdat de groep meisjes in de voorstelling een doorsnee van de samenleving moet vertegenwoordigen. Afhankelijk van het dansniveau krijgen ook de uit de audities geselecteerde meisjes lessen in onder andere tapdans en zang op een weekenddag en/of een doordeweekse middag/avond.

Kleine bijrol voor een kleine en grote jongen
Een jonge acteur van rond de 7-8 jaar speelt mee in een aantal scenes maar hoeft niet te dansen. Deze jongens durven te acteren, zijn niet verlegen, en houden van een goeie mop! Maximale lengte 1,25 m., woonachtig in de omgeving van Amsterdam / Den Haag.
En een acteur van rond de 10-12 jaar met een lengte tussen de 1,45 m. en 1,50 m. die woonachtig is in de Randstad.

Inschrijven

Algemene criteria voor de kinderrollen in de musical Billy Elliot:

  • Jongens tussen de 7 en 12 jaar oud, maximale lengte 1,50 m. voor de rol van Billy, Michael en 2 kleine bijrollen
  • Meisjes tussen de 8 en 13 jaar oud, maximale lengte 1,50 m. voor de rollen van de 10 Balletmeisjes en Debbie.
  • Alle kinderen zijn woonachtig in de Randstad of binnen redelijke reisafstand.
  • Kinderen beschikken over tenminste 15 speelbeurten (arbeidsdagen) in 2014 en zijn, indien van toepassing op dit seizoen, vanaf mei 2014 volledig beschikbaar voor lessen, repetities en optredens in 2014-2015.
  • Ouder(s)/verzorger(s) zijn bereid voor vervoer te zorgen van en naar de lessen, repetities en voorstellingen.

Zou jij het leuk vinden om auditie te komen doen? Meld je dan nu aan!
Stuur onderstaande gegevens en een duidelijke portretfoto naar
castingkinderen@stage-entertainment.nl (o.v.v. Auditie Billy Elliot)

  • Naam / Geslacht / Geboortedatum (d-m-j) / Geboorteplaats / Lengte /
  • Straat en huisnummer / Postcode / Woonplaats / Provincie /
  • Telefoonnr. / Mobielnr. / E-mailadres van de ouder(s)/verzorger(s)
  • Een duidelijke portretfoto als JPG in de bijlage (grootte ongeveer 1024x768)
  • Eventuele ervaring op dansgebied.

Indien je in aanmerking komt voor een auditie nemen wij contact met je op.

Seetickets telefoonnummer

Aanmelden nieuwsbrief

Groepsarrangementen

Musicals.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. - sluiten